Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.10.2011

Despletind istoria

Joi, 6 octombrie 2011, la ora 19:00, la Accademia di Romania din Roma este inaugurată expoziţia de pictură “Srotolando la storia / Despletind istoria” a artistei Anca Seel-Constantin. Expoziţia, care poate fi vizitată până pe 3 noiembrie 2011, propune un periplu plastic care defineşte fidel ultimele sale cicluri creative. Este vorba de picturi, ţesături, instalaţii şi cărţi de artă caracterizate de un “expresionism liric cu accente autobiografice” („Le Livre libre”, ed. Buchet-Chastel, Paris, 2010).

Expoziţia va fi prezentată de prof. Dario Evola, profesor de estetică şi membru în consiliul academic la Accademia di Belle Arti din Roma, preşedintele asociaţiei culturale „Orienteoccidente”, autor a numeroase studii şi proiecte de cercetare din domeniul artelor plastice.

Anca Seel-Constantin s-a format la „Institutul Nicolae Grigorescu” din Bucureşti şi la Universitatea din Neuchâtel. Între 1991 şi 2010 a organizat 26 de expoziţii personale în diferitele colţuri ale lumii şi in diversele forme de exprimare artistică pe care le abordează, printre care, mai importante au fost expoziţiile de pictură de la Alexander Onassis Center – New York, Galeria La Haune Brener din Paris, Chateau de la Napoule – Cannes, Gallery 44 New-York şi cele de carte de artă de la Institut du Monde Arabe Paris, Salon of Graphic Arts - Paris, cea din cadrul Târgul de artă de la Frankfurt şi una in cadrul celui de al 15-lea Congres Mondial de Estetica din Tokyo.

Anca Seel-Constantin a fost prima femeie artist din Elveţia care a fost invitată de Fundaţia Henry and Mary Clews la Chateau de la Napoule din Cannes. În 2009 a participat la cea mai importantă manifestare de artă din Asia, „Mulan Art Show” din Corea de Sud. Şi-a prezentat lucrările despre îngeri la Patriarhia Ortodoxă din Alexandria. În perioada 25 iunie – septembrie 2010, lucrările sale au fost prezentate la Swiss Montessori Centre.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com