Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.10.2009

De la lume adunate… 4

În perioada 27 octombrie - 24 noiembrie 2009, Atelierul de creaţie Sultana organizazează expoziţia de pictură “De la lume adunate… 4″. Expun artiştii: Ana Maria Marhan, Andreea Mierlea, David Croitor, Doru Deliu, Eduard Sandu, Elena Bissinger, Gina Baranovschi, Mariana Oros si Nynna Vizireanu. Vernisajul va avea loc marţi, 27 octombrie, ora 18:00. Creaţiile celor nouă artişti vor putea fi vizitate de luni până vineri între orele 11:00 - 19:00 şi sâmbăta între orele 10:00 – 14:00.“De la lume adunate… 4″ continuă şirul expoziţiilor colective, devenind o tradiţie la Atelierul de creaţie Sultana. Element catalizator şi forţă mobilizatoare, artistul plastic Maia Martin s-a implicat în mod creativ, dar şi organizatoric, pentru ca acest demers artistic să devină posibil. Astfel, ea “a adunat” în jurul său artişti din România, unii cunoscuţi, alţii mai puţin cunoscuţi, cu exprimări şi stiluri diverse, prilejuind schimburi de idei fertile între generaţii. Expoziţia cuprinde lucrări diversificate tematic, având ca scop atât o reîmprospătare imagistică a artiştilor, pe de o parte, cât şi o provocare spre descoperire si meditaţie adresată iubitorilor de artă, pe de cealaltă parte.

Ana Maria Marhan, conferenţiar universitar (specializarea psihologie), se află la debutul său artistic. În prezent, studiază pictura cu artistul Constantin Sultana în cadrul Atelierului de Creaţie Sultana.

Tentative I

Andreea Mierlea este absolventă a Şcolii de arte “Octav Enigărescu” din Târgovişte, clasa de Arta Modernă a profesorului Mihai Şerbănescu. A participat la numeroase expoziţii de grup şi a avut anul acesta, în august, o expoziţie personală de pictură şi grafică în Târgovişte.

Rădăcini

David Croitor a urmat studii libere de pictură cu artistul Dimitrie Loghin, în Suceava. A participat la numeroase expoziţii de grup şi a avut numeroase expoziţii personale. Valentin Ciucă, în volumul “Exerciţii de fidelitate”, scrie despre David Croitor că “are convingerea că trebuie să comunice lumii sentimentul de încredere că viaţa are un sens şi că arta, de asemenea, poate conferi existenţei frumuseţea de care are mereu nevoie. El a făcut din dăruire un fel de a fi şi din alchimia culorilor o estetică. Are în substanţa afectivă atâta sensibilitate, încât mi-l imaginez creând cuprins de frisoanele unei mărturisiri, unde adevărurile fiinţei interioare caracterizează pe mulţi dintre semeni.”

Melancolie

Doru Deliu a absolvit Academia de Artă din Bucureşti, specializarea grafică. A avut deja trei expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziţii de grup. Expune trei peisaje din Veneţia.

Veneţia albastră 4

Eduard Sandu, pictor autodidact din Bacău, ne propune reflecţii ale lumii înconjurătoare. Anul acesta a avut prima expoziţie personală la Tecuci.

Octombrie

Elena Bissinger, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Oradea, are un bogat palmares expoziţional. A avut zece expoziţii personale în ţară şi peste hotare.

Mere şi struguri

Gina Baranovschi este în prezent restaurator la Universitatea de Arte din Bucureşti. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia “Artă monumentală şi restaurare” în anul 1989. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala de artă religioasă, a avut cinci expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziţii de grup.

Copac în lumină

Mariana Oros, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Oradea, a urmat Şcoala de Arte “Francis Hubic” din Oradea. A participat la numeroase expoziţii de grup din ţară şi din străinătate.

Fulger de toamnă (triptic)

Nynna Vizireanu este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici “Amfora” din Constanţa. A participat la numeroase expoziţii de grup şi a realizat grafică de carte pentru numeroase volume de poezie.

Sunetul muzicii

Date de contact: Atelierul de creaţie Sultana, Bucureşti, sector 1, Calea Griviţei nr. 403, bloc R, scara B, subsol (intrarea prin spatele blocului); adrese de e-mail: rosultana.art@gmail.com; ateliersultana@gmail.com.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com