Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.03.2011

BT – cele mai bune afişe de evenimente culturale din 2010

Librăria Cărtureşti organizează sâmbătă, 12 martie 2011, de la ora 18:00, vernisajul unei expoziţii-premieră pentru Cluj – este vorba despre expoziţia celor mai reuşite afişe de evenimente culturale din 2010.

Apelul de participare la concurs, lansat în urmă cu o lună şi jumătate, a stârnit o mică undă de entuziasm, fiind primite spre jurizare 130 de afişe, însoţite de multe felicitări pentru iniţiativă. Evenimentul se constituie într-o recunoaştere şi apeciere a valorii, originalităţii şi profesionalismului în domeniul advertising-ului cultural. Cele 20 de lucrări alese de juriu sunt expuse în perioada 12 martie – 14 aprilie 2011 în ceainăria Cărtureşti.

Mihai Mateiu spune: “Boom-ul din ultimii ani de pe piaţa evenimentelor culturale din Cluj – zi de zi concerte, spectacole de teatru, lansări de carte, proiecţii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, vernisaje, audiţii etc etc.
Cultura sub toate formele, in orice fel de spaţii – teatre, cafenele, săli de spectacole, fabrici, strazi, bistro-uri, facultăţi, librării, galerii etc etc.
Sutele de afişe care impânzesc oraşul – de la foi A4 trase la xerox până la printuri uriaşe, de la cele pictate cu mâna până la cele produse în programe de care încă nu am auzit. Pereţi cu straturi groase de afişe.
Afişe frumoase şi afişe urâte. Agresive. Discrete. Afişe amuzante. Afişe mişto, aşa-şi-aşa sau naşpa. Afişe geniale. Afişe-pe-lângă-care-treci-fără-să-le-bagi-ân-seamă. Îndrăzneţe. Inovative. Afişe horror. Afişe ininteligibile. Bilingve sau nu. Tot felul de afişe.
Facem o expoziţie cu cele mai bune dintre ele. Pentru că ne place design-ul. Şi lucrurile făcute bine.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com