Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.12.2013

Bradul nostru de Crăciun

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” - Cluj-Napoca, organizează miercuri, 18 decembrie 2013, cu începere de la ora 13:00, vernisajul expoziţiei intitulate „Bradul nostru de Crăciun”. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 18 decembrie 2013 - 12 ianuarie 2014, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Bradul nostru de Crăciun

În cadrul unui program educativ iniţiat de Muzeul de Artă în colaborare cu Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, elevii claselor a IX-a şi a XI-a, sub coordonarea profesorilor de specialitate Robert Bocşe, Andra Lupu, Raluca Toderică şi Vitz Tünde, au realizat, în cadrul orelor de atelier din cursul semestrului I, ornamente pentru pomul de Crăciun.

Reunite sub genericul „Poveşti între ramuri de brad”, ornamentele, concepute şi realizate de elevii liceului, constituie un ansamblu care imprimă întregului brad un pronunţat caracter de obiect de artă.

Proiectul, aflat la cea de-a treia ediţie, şi-a propus să facă legătura între procesul didactic de specialitate artistică şi muzeu, să ofere un model tematic şi de bună practică pentru elevii şi profesorii de desen din învăţământul general cu profil teoretic, să stimuleze interesul pentru instituţia muzeală în cadrul unui program adecvat sărbătorilor de iarnă.

Bradul nostru de Crăciun

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com