Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.10.2010

Black Objects

Miercuri, 27 octombrie 2010, de la ora 19:30, are loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei „Black Objects” semnată Zsolt Berszán, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 27 octombrie – 19 noiembrie 2010.

Black Objects

Diana Dochia explică: “Zsolt Berszán este preocupat în cadrul proiectelor sale artistice de dezvoltarea unor instalaţii de mari dimensiuni apărute în urma imixtiunii dintre ştiinţă si tehnologie. Seria de „Black Objects” apare în urma folosirii unor materiale de ultimă generaţie în cadrul conceperii şi realizării operei de artă ce conduce la o interogare, atât asupra mediului în care trăim, cât şi asupra modului în care aceste elemente comune, banale subliniază o idee, un proiect, un concept artistic.
Proiectul „Black Objects” a lui Zsolt Berszán devine astfel o interogare a bipolarităţii corporale în faţa descompunerii organice. Zsolt Berszán foloseşte o serie de materiale industriale ca: siliconul negru, spuma poliuretanică, aluminiu, betonul, asfaltul. Siliconul negru folosit în cadrul proiectelor artistice a lui Zsolt Berszán devine un laitmotiv al creaţiei sale. Este cunoscut faptul că ştiinţa contemporană vede în sistemul vieţii bazat pe siliciu o alternativă la sistemul vieţii bazat pe carbon. Siliciul este al doilea element al scoarţei Pământului după oxigen, care este mai puţin reactiv decât carbonul. Siliciul este un constituent al siliconului. Siliconul este un polimer mixt organic – anorganic ce prezintă în componenţa sa siliciu, oxigen, carbon şi hidrogen. Folosirea siliconului negru în cadrul proiectului artistic dezvoltat de Zsolt Berszán aminteşte de problematica „negrului” în istoria artei moderne şi contemporane – Malevich, Richter, Rauschenberg sau Rothko.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com