Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.02.2008

Audioghid pentru Galeria de Artă Veche Românească

Audioghidul portabil este un instrument utilizat în majoritatea muzeelor de prestigiu, cu scopul de a îmbogăţi experienţa vizitatorilor, asigurând o mai bună receptare şi înţelegere a operelor expuse. De joi, 28 februarie 2008, acest serviciu va fi disponibil şi la Muzeul Naţional de Artă al României.

Ţara Românească

Realizarea audioghidului pentru Galeria de Artă Veche Românească, graţie sprijinului Asociaţiei Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României, reprezintă o extindere a serviciilor pe care muzeul le oferă publicului.

Disponibil în limbile română, engleză şi franceză, audioghidul oferă informaţii despre istoricul Galeriei de Artă Veche Românească, prezentări generale ale celor şapte săli ale sale, precum şi comentarii despre 44 de opere reprezentative expuse. Informaţiile sunt uşor de accesat, prin introducerea codurilor afişate pe etichetele din dreptul obiectelor, şi sunt prezentate publicului într-o formă accesibilă, uşor de urmărit. Vizitatorii au ocazia de a afla amănunte interesante despre lucrările selectate şi despre contextul istoric şi artistic în care acestea au fost create.

Inaugurată în aprilie 2002, Galeria de Artă Veche Românească include piese din provinciile istorice (Ţara Românească, Moldova şi Transilvania), datând din secolele XIV-XIX. Printre acestea se numără fragmente de frescă, icoane, broderii, manuscrise miniate, orfevrărie, sculptură în lemn şi piatră. Începând din iulie 2006, Galeria expune şi un ansamblu de obiecte din cositor, propunându-şi să readucă în atenţia vizitatorilor tipuri de obiecte şi tehnici de decorare specifice principalelor ateliere transilvănene.

Printre operele care sunt introduse în traseul audioghidat se numără piese valoroase precum epitaful de la Cozia (sec. XIV), cădelniţa de la Mănăstirea Tismana (sec. XIV-XV), frescele de la biserica mănăstirii Curtea de Argeş (sec. XVI), iconostasul bisericii mănăstirii Cotroceni (sec. XVII) sau obiectele donate de Constantin Brâncoveanu la întemeierea mănăstirii Hurezi (sec. XVII).

Audioghidurile vor fi disponibile la casa de bilete a galeriei. Taxa de închiriere a unui audioghid este de 10 lei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com