Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.11.2010

Atunci când desenele îmi spun poveşti

Roxana Soare prezintă la Sala de Lectură, Ceainăria Teatrul ACT, în perioada 15 noiembrie - 23 decembrie 2010, prima expoziţie personală de desene în Bucureşti, ce cuprinde două colecţii: “Cuvinte ascunse” şi “Atunci când desenele îmi spun poveşti”. Mâna ascunsă în spatele brandului Draw for Joy este deja cunoscută prin afişele pe care le-a realizat pentru evenimentele Sălii de Lectură. Vernisajul expoziţiei are loc luni, 15 noiembrie 2010, de la ora 19:00.

Draw for Joy

Roxana Soare este absolventă a Liceului Nicolae Tonitza şi apoi a Facultăţii de Arte Decorative şi Design - N. Grigorescu, la secţia Design. Din 2009 şi-a redescoperit pasiunea de a desena şi a început blogul www.drawforjoy.com, loc în care pot fi găsite la zi ultimele ei desene.

Roxana Soare spune despre cele două colecţii reunite în această expoziţie: “Atunci când desenele îmi spun poveşti - ideile vin. Şi pleacă. Dar atunci când desenez, unele idei mai norocoase, în loc să plece, se aştern pe hârtie alături de autoportretul meu şi de personaje imaginare, începând să se contureze o poveste. Şi orice lucru cât de neînsemnat, devine important. Nişte foi mototolite, colţul murdărit de culori al planşetei, picături de ojă căzute pe foaie, o căciulă, o codiţă de măr uscată.
Toate aceste lucruri, odată adunate pe hârtie, capturează acea clipă în timp, atât de frumoasă.
Cuvinte ascunse este o colecţie de maxime, de sclipiri de geniu, pe care mulţi dintre noi le cunoşteam şi pe care eu am simţit nevoia să le aduc în atenţia oamenilor, provocându-i să le descopere. Aşadar iată-le ilustrate şi ascunse printre personaje, după obiecte, învăluite în forme abstracte, scrise cu litere care mai de care mai colorate şi mai întortocheate. Trebuie să le cauţi cu mare atenţie. Şi atunci când le vei descoperi, vei rămâne cu un zâmbet pe faţă.”

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com