Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.02.2013

Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare

Continuând seria emisiunilor filatelice dedicate valorilor arhitecturale româneşti prin abordarea unei unei tematici îndrăgite de colecţionari – Ateneul Român, construcţie în sălile căreia au răsunat acorduri celebre, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale aniversară “Ateneul Român – 125 de ani de la inaugurare”. Începând cu ziua de vineri, 22 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare

Emisiunea aniversară de mărci poştale este alcătuită din două timbre cu valoarea nominală de 5,00 lei şi 9,10 lei, un plic prima zi şi 2 cărţi poştale maxime. Ca formă de machetare, au fost folosite coliţa, minicoli de 10 timbre şi coli de 20 de timbre.

Construcţia – simbol al Bucureştiului – impresionează prin împletirea armonioasă a elementelor decorative: faţada are aspectul unui templu grecesc cu cele opt coloane ionice de proporţii similare coloanelor templului Erechteion de pe Acropole, în timp ce interiorul, fastuos şi elegant, se distinge prin cele patru scări de marmură de Carrara, în spirală, sculpturile decorative executate de artişti italieni şi germani, precum şi celelalte ornamentaţii bogate.

Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com