Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.03.2008

Artă şi film. Eppur si muove

Muzeul Naţional de Artă al României organizează programul educativ pentru adolescenţi “Artă şi film. Eppur si muove”. Programul se va desfăşura sâmbătă, 22 martie, şi duminică, 23 martie 2008, între orele 15:00–16:00, în Galeria de Artă Românească Modernă şi în Galeria de Artă Europeană.

Artă şi film. Eppur si muove

Pentru acest program au fost alese patru lucrări reprezentative pentru genurile picturii şi patru fragmente de film care vor fi vizionate de participanţi. În fiecare zi, două lucrări de artă vor fi comentate în paralel cu două fragmente de film.

“Portret de bărbat” de Marcel Iancu

Una dintre picturile care vor fi analizate este lucrarea lui Marcel Iancu intitulată “Portret de bărbat”. Aceasta va fi comparată cu o secvenţă din filmul lui Robert Wiene “Cabinetul doctorului Caligari” (1920), din perspectiva centrului de interes al compoziţiei, din punctul de vedere al scenografiei imaginii şi al atmosferei.

Participanţii la acest program vor descoperi modalităţi de analiză a imaginii în pictură şi film, motive din artele plastice care au constituit surse de inspiraţie pentru regizori, precum şi modalităţi de trecere de la imaginea statică la mişcare.

Numărul maxim de participanţi este de 20. Înscrierea presupune participarea la ambele întâlniri. Tariful este de 4 lei/persoană/program.

Ultima zi de înscriere pentru program este joi, 20 martie, orele 14:00. Înscrierile se fac la numărul de telefon 3148119 sau la adresa de e-mail mirela.radulescu@art.museum.ro

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta, Pictura, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com