Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.04.2013

Academia de Studii Economice din București - 100 de ani

Romfilatelia introduce în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată Academiei de Studii Economice (ASE), prin care celebrează centenarul instituției de învățământ cu o contribuție importantă în formarea a zeci de generații de economiști și personalități de marcă, intitulată “Academia de Studii Economice din București – 100 de ani”. Începând cu ziua de sâmbătă, 6 aprilie 2013, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Coliţa ASE

Construcţia – devenită simbol și reper al Bucureştiului – impresionează prin arhitectura spectaculoasă și suprafața generoasă, transformând inițiativa de acum un secol a grupului de tineri economiști într-un prestigiu unanim recunoscut în prezent, drept ambient universitar de înaltă ținută.

Emisiunea aniversară de mărci poştale este alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 8,10 lei și un plic prima zi. Ca formă de machetare, au fost folosite coliţa dantelată, minicoli de 8 timbre + 1 vinietă şi coli de 32 de timbre.

Timbrul emisiunii ilustrează Palatul Academiei de Studii Economice, alături de portretul Regelui Carol I, iar colița emisiunii înfățișează personalități importante din istoria acesteia, precum Ion N. Angelescu, Virgil Madgearu, Nicolae Xenopol și Victor Slăvescu, care au marcat scena economică, istorică, științifică și politică românească.

minicoala ASE

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com