Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.01.2010

Publică şi tu!

Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti în colaborare cu Graphic Design Museum din Breda, Olanda, organizează în perioada ianuarie-octombire 2010, “Publică şi tu!” - un program conceput special pentru copiii între 8 şi 14 ani.

Publică şi tu!

Ce semnificaţie pot avea literele şi culorile? De ce o cutie de lapte are culoarea albastră şi nu violet? Ce sugerează mai multe tipuri de litere pe un afiş de film? Prin acestea, ca şi prin alte subiecte, copiii descoperă ce anume este grafic designul şi la ce foloseşte.

La Muzeul Naţional de Artă Contemporană copiii publică singuri şi lucrează ca designeri. Copiii sunt primiţi într-un spaţiu special amenajat în muzeu, unde un asistent/educator le oferă o scurtă prezentare şi le dă o mapă de lucru. Apoi copiii se apucă de treabă. În spaţiu, lucrarea lor este publicată pe perete şi pe panourile publicitare. Copiii îşi pot alege fonturile, culorile, pictogramele şi formele pentru designul lor. Preferă să-şi publice lucrarea digital? Foarte bine! Un perete este rezervat pentru proiecţii. Copiii se aşează la un computer, aleg formele, culorile şi literele dintr-o bancă de imagini, fac o lucrare şi o publică pe internet.

Numărul maxim de participanţi este de 30 de persoane. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 11:00.

Pentru detalii suplimentare şi înscrieri, puteţi telefona la 021 3189137 sau puteţi scrie la adresa de e-mail irina.radu@mnac.ro

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com