Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.05.2013

From Object to Behavior: Process and Context in Contemporary Art

Atelier 35 găzduiește în perioada 12-17 mai 2013 un workshop intensiv de 6 zile, susținut de artiștii Harmen de Hoop și Tudor Bratu. Pe parcursul workshop-ului “From Object to Behavior: Process and Context in Contemporary Art”, artiștii invitați vor propune și vor dezvolta, alături de participanți, o serie de teme/sarcini care au ca punct de pornire relația individului cu domeniul public. Se va face uz atât de contextul Centrului Vechi, de vitrinele galeriei Atelier 35, cât și de prezentările punctuale ce vor avea loc: artiști, teme și situații; cu intenția de a genera și alimenta un tip de reflecție și reacție la adresa spațiul public și la felul în care acesta determină un anumit tip de comportament.

From Object to Behavior: Process and Context in Contemporary Art

Dedicat unui discurs mai larg, ce vizează starea de fapt a artei contemporane și a educației alternative, workshopul se va desfășura în doi timpi.

Programul de zi va fi destinat participanților și presupune elaborarea unor acțiuni în spațiul public, iar programul de seara va fi unul degajat, deschis publicului larg, în timpul căruia se va discuta despre criterii de calitate în arta contemporană şi despre intervenții ilegale în spațiul public.

Artistul vizual Harmen de Hoop s-a născut în 1959, trăieşte şi lucrează în Rotterdam. Artistul atrage atenţia asupra tensiunilor dintre felul în care statul vrea ca spaţiul public să fie folosit şi felul în care cetăţenii îl folosesc uneori în mod neaşteptat. Prin intervenţiile sale anonime, de multe ori ilegale în spaţiul public, Harmen de Hoop destabilizează sistemul şi scoate la iveală o perspectivă mai umană. Prin lucrările sale încearcă să îi facă pe oameni să se observe pe ei înşişi într-o altă lumină, de multe ori cu umor. Documentările intervenţiilor sale sunt expuse în galerii şi muzee din toată lumea (de exemplu Bienala Internaţională de Arhitectură - Sao Paolo, Cabinet du livre d’artiste - Rennes, ARCO-Madrid, CCA-San Francisco, Fundaţia Graham pentru studii avansate în arte vizuale - Chicago, Centrul canadian pentru arhitectură - Montreal, iGaleria Vaclava Spaly - Praga, Museul Jan Cunen - Oss). Lucrările sale apar în reviste internaţionale şi cărţi, ca de exemplu ART & AGENDA, Gestalten Verlag / STREET ART, Verlag Ullmann / ART PRESS (F) / KUNSTFORUM (D)/ ART das kunstmagazine (D), / FOCUS (I) / Metropolis M (NL). De asemenea, Harmen de Hoop ţine prelegeri despre diferite subiecte legate de artă şi planificare urbană. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.harmendehoop.com.

Artistul vizual Tudor Bratu s-a născut în 1977, trăieşte şi lucrează în Amsterdam şi Bucureşti. A urmat cursurile Academiei Gerrit Rietveld şi Rijksakademie, lucrează cu fotografia, limbajul, instalaţia şi creează cărţi. Printre subiectele sale de cercetare se numără filosofia, comportamentul uman, fotografia postdocumentară, precum şi investigarea sensului vizualului şi studiile de istorie a artei. De asemenea, predă şi ţine prelegeri. Din 2010, este directorul Bucharest Artists in Residence (www.bucharestair.com). Lucrările sale au fost expuse la nivel internaţional (de exemplu Muzeul Today Art, Beijing, CN, Muzeul Municipal, Amsterdam, NL, Fries Museum, Leeuwarden, NL, Festivalul Misticanza, IT, Muzeul irlandez de artă modernă, Dublin, IR, Muzeul de fotografie, Amsterdam, NL), iar lucrările sale fac parte din coleţii internaţionale (de exemplu Centrul Pompidou, Bibliotheque Kandinsky, Paris, FR, Colecţia Jakobs, Amsterdam, NL, Colecţia Rijksakademie, Amsterdam, NL). Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.tudorbratu.com și www.bucharestair.com.

Pentru înscriere, puteţi trimite un mesaj prin e-mail la alice.gancevici@atelier35.eu . Aplicanții se angajează să participe pe toată durata workshop-ului la întâlnirile de lucru, care se vor derula zilnic între 10:00 şi 18:00. Sunt disponibile 20 de locuri. Programul de seară, deschis publicului, se desfăşoară între 19:00 şi 22:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com