Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.04.2013

Educaţie muzeală - 2013

Programul de formare „Educaţie muzeală” organizat de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură între 15 şi 19 aprilie 2013 la Sinaia, propune şi prezintă participantilor abordări şi metode educative folosite în muzee din România şi din Europa, dar îi şi provoacă să-şi dezvolte propriile modalităţi de interacţiune cu publicul şi de valorizare a colecţiilor.

Una dintre principalele direcţii de dezvoltare urmate de muzeele europene în secolul XXI este aceea de a deveni, mai mult decât oricând, centre de învăţare nonformală şi informală pentru comunitate, pentru publicul de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. Muzeograful contemporan este chemat să-şi asume tot mai mult rolul de educator muzeal, să fie deopotrivă un interpret al patrimoniului muzeal şi un comunicator de succes în raport cu diversele tipuri de public.

Pe parcursul celor 5 zile de curs, participanţii vor descoperi metode de prezentare interactivă, de stimulare a creativităţii publicului şi de susţinere a unor programe educative dinamice, dar vor învăţa şi cum să înveţe din propria experienţă pentru a-şi îmbunătăţi activitatea.

Printre temele propuse în cadrul cursului se află:

  • profilul educatorului muzeal
  • învăţarea în muzeu şi stilurile de învăţare ale diferitelor tipuri de vizitatori
  • proiectarea, realizarea şi evaluarea programelor educative în muzee
  • metode educative folosite în programele pentru copii, adolescenţi, adulţi, seniori şi persoane cu dizabilităţi

Formatorii din cadrul acestui program au experienţe profesionale solide în calitate de educatori muzeali şi/sau educatori pentru adulţi.

Programul se va finaliza cu un examen, iar certificatul de absolvire este recunoscut la nivel naţional de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Cursul se desfăşoară la Sinaia, cartier Cumpătul, vila Cerbul. Taxa de participare este de 1000 de lei. Termenul limită pentru înscriere este 11 aprilie 2013.

Pentru informaţii suplimentare şi înscriere o puteţi contacta pe Andreea Romeghe telefonând la 0788.905.030 sau scriind la adresa de e-mail andreea.romeghe@cppc.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com