Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.09.2011

Atelierul de creativitate de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Atelierul de creativitate pentru anul şcolar 2011-2012 se pregăteşte cu teme noi pentru grupe de copiii din şcoli, licee, fundaţii, la lecţii de etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, calendar creştin, teatru de marionete, fotografiat, vizite şi lucru în sălile muzeului.

Atelierul de creativitate

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu

Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele pentru copii de la 7 ani.

Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilărie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiţi, ce ne amintim, ce uităm, cum am fii fără memorie, ce înseamnă expresia „a avea memorie de elefant”; casa ţărănească – proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case, istorii de familie, cum ar fi să moştenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde şi cu ce preţ, casa goală, casa plină, casa de oaspeţi, grădina de patru anotimpuri, costumul şi ţesăturile din casă.

Ateliere cu Beatrice Iordan

Teatru de marionete – istoric, mod de realizare, construcţie, spectacol propriu-zis.

Teatru de păpuşi şi teatru de umbre – mic istoric, construcţie, spectacol propriu-zis.

Teatru de umbre, păpuşi mari din hârtie – decor folosind ca material hârtia (primul spectacol la Târgul de Mărţişor 2012), teatru mixt (umbre, păpuşi, marionete, actorie) - construcţie, realizarea scenariului, joc propriu-zis.

Cursuri practice de construcţie păpuşi din linguri şi marionete din fire textile.

Pentru copii de la 7 ani.

Ateliere cu George Turliu

La atelierul de fotografie se învaţă cum se manevrează aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului.

Pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: umbra.

Cartea cu poveşti, poveşti şi desene strânse într-o carte manufacturată, atelier pentru copii de la 7 ani.

Ateliere ce Călin Torsan

Poveşti cu urechi – cu instrumente despre instrumente… muzicale.

Atelierele încep marţi, 3 octombrie 2011. Costul biletelor este de 3 lei de persoană, pentru grupuri şcolare. Pentru informaţii şi înscrieri puteţi telefona la 021.3179659.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com