Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.09.2011

Ateliere cu artişti invitaţi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Din 1 octombrie 2011, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român începe o serie de ateliere cu artişti invitaţi.

Sfântul Gheorghe

Atelier de pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu

Şi anul acesta, copiii sunt aşteptaţi la Atelierul de creativitate, unde vor învăţa să picteze pe sticlă: sfinţi, animale, flori, vise, balauri, babe, moşi şi câte şi mai câte.

Cursurile se desfăşoară sâmbătă, de la 10:00 la 11:30. Se pot înscrie copii începând cu vârsta de 7 ani, maxim 5 copii la un atelier. Înscrierile se pot face telefonând la numărul 0726.237376.

Atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran

Copiii şi adulţii sunt invitaţi la cunoaşterea tehnicilor tradiţionale ale manufacturării, imprimării, tipăririi şi legării hârtiei. Copiii au descoperit că acuarelele se combină într-un fel anume pe hârtia asta groasă, ca o sugativă. Cele 4 întâlniri săptămânale urmează paşi întru „simpla” înţelegere a hârtiei: ce este şi cum se face hârtia manuală? Unde şi cum se intersectează hârtia cu alte inserţii? Ce alegi să aşterni şi să(-ţi) spui prin text şi imagine pe o hârtie făcută de tine? Cursurile se finalizează cu o carte-obiect legată manual şi ştanţată pe copertă.

Cursurile se desfăşoară miercuri, de la 11:00 la 12:30. Se pot înscrie copii începând cu vârsta de 10 ani, maxim 15 persoane la un atelier. Înscrierile se pot face telefonând la numărul 0728.516800.

Ateliere cu Lidia Stareş

Cei interesaţi de cusut, croit şi ţesut, cunoaşterea firului textil, desenul şi culoarea în ţesături, ţesut la gherghef sau la război, vor afla ce pot face cu aţele şi cum se poţi juca serios cu cârpele.

Cursurile se desfăşoară miercuri, de la 13:00 la 15:00. Se pot înscrie copii începând cu vârsta de 8 ani, maxim 6 copii la un atelier. Înscrierile se pot face telefonând la numărul 0722.798284.

Această serie nouă de ateliere cu artişti invitaţi începe sâmbătă, 1 octombrie, ora 10:00, cu pictură pe sticlă.

Taxa de intrare pentru copii este de 15 lei pentru fiecare participare la atelier şi se va plăti la casieria de la intrarea principală din Kiseleff.

Pentru finalizarea lucrărilor începute de copii este indicat un minim de 4 întâlniri pentru fiecare dintre ateliere.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com