Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.03.2012

AniEmotion – Moving Ideas

The Hobby îi invită pe copii să dea viaţă imaginaţiei prin participarea la Atelierul de animaţie cu plastilină “AniEmotion – Moving Ideas”, dedicat celor cu vârste între 7 şi 12 ani. Micii artişti au ocazia să fie scenariştii, regizorii şi producătorii primului lor clip video. E nevoie doar de idei, de plastilină, de ceva răbdare şi de multă poftă de a afla lucruri noi!

“AniEmotion - Moving Ideas” este un atelier de joc şi imaginaţie, care are ca obiectiv să cultive amuzând, printr-o combinaţie reuşită între divertisment şi informaţie succintă. Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani, dar şi părinţilor… cu suflet de copil. AniEmotion încearcă să aducă împreună copiii şi părinţii aflaţi în căutarea momentelor frumoase, alăturând imaginaţia celor mici priceperii celor mari.

Lectori sunt Anamaria Crăciun şi Ana Maria Cucuta.

Anamaria Crăciun este actriţă şi artist păpuşar. După absolvirea Universitatăţii de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete, s-a dedicat înscrierii în contextul artelor spectacolului din România a unei forme de discurs artistic integrat teatrului de animaţie pentru adulţi, un gen care nu are în România vizibilitatea pe care o merită. Compania sa, Uninvented Theatre, îşi propune să dezvolte noi formule de expresie artistică şi să creeze un cadru stabil pentru artiştii români dornici să descopere noi posibilităţi creative şi noi practici de cercetare în domeniul artelor. Având o bogată experienţă în domeniul teatrului de animaţie pentru copii, a entertainmentului şi a atelierelor de creativitate sau actorie, Ana Crăciun propune prin intermediul atelierului “AniEmotion – Moving Ideas” o metodă de educaţie non-formală în care foloseşte fotografia şi video-ul ca mijloace de expresie. Cei mici descoperă astfel modul în care sunt realizate desenele şi filmele preferate, iar joacă devine ştiinţă.

Ana Maria Cucuta este actriţă şi artist păpuşar în cadrul companiei Uninvented Theatre. A absolvit în 2008 Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete. A urmat apoi doi ani de Master în Arta Actorului, specializarea Commedia dell’ Arte. Încă din primii ani de facultate a descoperit plăcerea de a lucra cu copiii şi a continuat să facă acest lucru cu tot mai multă dăruire. A avut numeroase proiecte de teatru, film şi televiziune, cursuri de construcţie de păpuşi, ateliere; a experimentat stepul, pantomimă, clowneria şi acrobaţiile pe corzi. Proiectele de teatru pentru copii i-au rămas însă cele mai dragi, păstrând amintiri frumoase de la fiecare. În prezent, pregăteşte o serie de proiecte inovative pe piaţă românească, alături de actorii Uninvented Theatre.

Cursul este alcătuit din 6 ateliere de weekend, în urmatoarele date: 10,11,18, 25 martie şi 1,8 aprilie, între orele 10:30-12:00. Cursul se desfăşoară în Bucureşti, la Palatul Cesianu Racoviţă din Str. C.A. Rosetti nr. 5, în imediata apropiere a Ateneului Român.

Grupele sunt formate din maximum 12 cursanţi. Taxa de înscriere este de 385 lei.

Se recomandă ca pe parcursul atelierelor copiii să aibă la ei un aparat foto digital.

La finalul cursului se organizează Gala filmelor realizate de cursanţi, iar vizionarea se realizează în Sala Consiergo, aflată la Parterul Palatului Cesianu Racoviţă. Cursanţii vor primi Diplome de Participare.

Pentru înscriere, puteţi trimite un mesaj prin e-mail la office@thehobby.ro cu toate datele de contact sau să telefonaţi la 0722.141.399.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com