Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.10.2007

Kinofest

Sâmbătă, 13 octombrie 2007, începe prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Digital Kinofest.

Kinofest este primul festival de film din România şi chiar din Europa de Est care aduce în prim plan producţiile digitale, promovează ultimele tendinţe şi tehnologii din domeniul audio-vizualului, a designului şi artei digitale.

Proiecţiile se vor ţine pe 13 şi 14 octombrie, începând cu ora 17, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Palatul Parlamentului, Calea 13 Septembrie, etaj 4) şi vor fi încheiate de concerte live cu Brazda lui Novac feat. Artan&Dezzdemona, Hotel Fetish şi The Pixels. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate aproximativ 200 de scurt-metraje (filme, videoclipuri, clipuri publicitare, promo-uri), din 33 de ţări, o selecţie ce cuprinde unele din cele mai bune filme din lume, grupate pe trei secţiuni (animaţie, micromovie, ficţiune). Animaţia este cea mai mare secţiune - cu producţii realizate de cei mai buni animatori ai momentului, câştigători de Oscar, filme selecţionate la Cannes 2007 etc. Secţiunea Micromovie cuprinde filme cu durată de până la 90 de secunde, filme pentru telefonia mobilă - o noutate în România, iar la Ficţiune intră filme experimentale, filme de concept.

Fiecare secţiune are câte un juriu format din profesionişti (animatori, regizori, critici de film, graficieni, editori, fotografi). Aceştia vor desemna filmul câştigător la fiecare categorie, treabă foarte grea, având în vedere că în concurs sunt înscrise 150 de filme, majoritatea având selecţii şi nominalizări la festivaluri internaţionale, iar peste 30 sunt premiate. Datorită acestei selecţii, Kinofest poate fi considerat o gală a festivalurilor.

Programul festivalului:

Sâmbătă, 13 octombrie
17:00 - 18:00 Proiecţii filme off concurs
18:00 - 21:45 Proiecţii filme din concurs (Sala 1 - Animaţie; Sala 2 - Ficţiune şi Micromovie)
21:45 Concert live Brazda lui Novac feat. Artan & Dezzdemona

Duminică, 14 octombrie
17:00 - 20:30 Continuă proiecţia de filme din concurs (Sala 1 - Animaţie; Sala 2 - Ficţiune)
20:30 - 21:00 Anunţarea şi proiectarea celor trei filme câştigătoare
21.00 Concert live Hotel Fetish şi The Pixels

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Grafica digitala, Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com