Galeria de Arta

arta pentru tine

  31.03.2010

Filtrele foto Schneider B+W

Este adevărat că o fotografie de calitate începe cu un filtru de calitate? Fotografii profesionişti confirmă.

Compania producătoare de filtre foto B+W (Biermann+Weber) a fost fondată în anul 1947 la Berlin (Germania) de către cei doi parteneri de afaceri care au dat atât numele companiei, cât şi brand-ului de filtre B+W. În 1985 compania s-a unit cu producătorul german Jos Schneider Optical Works din Bad Kreuznach, ocazie cu care au extins gama de filtre B+W, producând pe lângă filtrele foto şi o gamă de filtre cu diferite aplicaţii în ştiinţă şi tehnologie.

Se înregistrează de asemenea un progres semnificativ în producţia filtrelor MC - multi-layer coating, filtre care oferă o rezistenţă mai mare. Astfel, B+W devine primul producător din lume de filtre care oferă o soluţie eficientă de protecţie a filtrelor faţă de apă şi impurităţi prin procesul MRC (multi-layer coated) care, în plus faţă de protecţia antireflexie oferită, oferă o rezistenţă mărită şi faţă de zgârieturi.

În Bad Kreuznach, o tehnologie modernă utilizată în procesul de fabricaţie, produce filtre de cea mai înaltă precizie optică din lume, de diferite tipuri şi diametre. Controlul calităţii este factorul cheie în procesul de producţie, fiecare filtru fiind atent controlat, individual, aşa încât, atunci când iese pe piaţă un filtru purtând numele B+W, să respecte cele mai înalte standarde de calitate caracteristice brand-ului dar mai ales necesare realizării unei fotografii de calitate.

Cu o recunoaştere la nivel internaţional, filtrele B+W sunt într-un continuu proces de optimizare a controlului calităţii care începe întâi cu materia primă - sticla.

Pentru producţia filtrelor de cea mai înaltă precizie B+W, se utilizează sticlă Schott deoarece doar Schott reprezintă garanţia sticlei de calitate superioară produsă în Germania. În localitatea Bad-Kreuznach, maşinile controlate în totalitate de computere, prelucrează şi şlefuiesc sticla Schott aducând-o din stare brută, în cele mai precise tipuri de filtre în diametre diferite.
La B+W, angajamentul ferm faţă de clienţi este calitatea maximă. Dezvoltarea continuă a aparatelor foto permite utilizatorilor să obţină fotografii bune. Însă, utilizarea unor filtre ieftine şi implicit de o calitate mai slabă, poate reduce semnificativ calitatea imaginii obţinute. De aceea, întotdeauna este bine să luaţi în considerare calitatea filtrelor dacă doriţi fotografii de calitate, iar filtrele B+W vă garantează acest lucru.

În mod special în fotografia digitală, filterele B+W sunt unelte importante, utilizate pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii. De exemplu, un filtru polarizare B+W oferă culori mult mai săturate şi un contrast accentuat, deoarece nuanţa limpede gri-bleu tipică unei zile însorite, este filtrată înainte ca lumina să ajungă la senzor. Dacă razele ultraviolete sau infraroşii cauzează ceaţă sau umbre, filtrele B+W de tip UV sau IR ataşate în faţa obiectivelor, pot asigura o mult mai mare strălucire şi claritate fără ajustări în Photoshop. Cu alte cuvinte, filtrele B+W rezolvă problemele înainte ca ele să apară.

Un rol foarte important îl deţine montura filtrelor, deşi acest lucru este deseori subestimat de către utilizatori. Montura trebuie să fie executată în aşa fel încât să nu cauzeze tensiuni în sticlă. Inelul filtrelor B+W este un aliaj special rezistent, vopsit negru pentru a asigura un finisaj anti-reflectie.

În afară monturii standard F-Pro, care oferă o calitate de excepţie, destinată în general obiectivelor TL până la cele mai variate obiective Wide standard, B+W oferă montură foarte îngustă de tip Slim, utilizată cu precădere la obiectivele Wide extreme, acest lucru fiind foarte important, deorece elimină vignetarea.

Datorită calităţii excepţionale, filtrele B+W sunt în acceptul celor mai înalte exigenţe ale marilor producători de obiective, garantând optimul în ceea ce priveşte calitatea imaginii.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com